Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Védőszent

Kérdező: Őrangyalokról, szentekről kérdezem a HANG-ot.

HANG: A védőszent és az őrangyal olyan értelemben ugyanaz, hogy mindegyik segít téged abban, amiben segíthet. De nem ugyanaz olyan értelemben, hogy a védőszent minden esetben emberként élt és halt meg a földön, míg az őrangyalok általában olyanokból kerülnek ki, akik soha nem születtek le a földre.

    Ha egy szentté avatottnak nevét azzal a tudattal viseled, hogy Ő, számodra példakép, akkor az az égi lény különösen segíteni akar neked, ha erre lehetőséget kap tőled. De választhatsz magadnak más névvel nevezettet is a szentek közül, ha lelkedben rokon vonást vélsz felismerni vele kapcsolatban. Akkor ő is védőszented lehet. A földet szentként elhagyottak nem választanak maguknak földi szponzoráltat, hanem ti választjátok őket égi szponzoroknak a magatok számára.

    Az őrangyallal más a helyzet. Őrangyalt a mennyei Atyátok állít mellétek, hogy ellensúlyozzák, kivédjék az ártó erők hatását. Hatékonyságuk óriássá növelhető hitetek által!

    Ne tartsd furcsának, hogy nem közvetlenül Tőlem vehetitek át azokat a kegyelmeket, amelyekre szükségetek van, de a szeretet országában az egymásra-utaltság a természetes!

     Szeretettel figyelmeztetlek arra, hogy ne a szentektől és az őrangyalaidtól várd üdvösségedet! Az egész mennyország sem tud segíteni neked, ha te nem teszel meg mindent azért, hogy növekedj a szeretetben! Az égi lények e tekintetben csak arra valók, hogy segítsenek, de arra nem, hogy helyetted megjavuljanak!

 A te akaratod az a kis fogaskerék, amelynek hozzá kell idomulnia az angyalok, a szentek életének nagy fogaskerekeihez, hogy az ég felé tudj lendülni! Ők pontosan úgy, mint Én, érted és veled mindent, de helyetted semmit!

   Tiszteld a szenteket, szeresd őrangyalodat (mindenkor csak EGY közülük a legfőbb szolgálód!), de ne feledd, hogy ennek valóságtartalmát az igazolja, ha szolgáló szeretettel szereted a rászorulókat ott, ahol élsz, és mindenkor meg tudsz bocsátani az ellened vétőknek! Enélkül semmit sem érnek a jámborsági gyakorlatok! 19 /1856

           

 

Kérdező: 1. Ki a védőszentem?

HANG: 1. Védőszented bárki lehet, akit magadnak választasz. Őrangyalod viszont az, akit Isten rendelt melléd. A hivatalosan ismertetett szentek közül bármilyekhez fordulhatsz. De kérheted elhunyt szeretteid segítségét is, és közülük is választhatsz magadnak tetszésed szerinti példaképet, olyat, aki soha nem lesz hivatalosan szentté avatva! 

    Mária a te égi édesanyád is, és bátran fordulhatsz hozzá gondolataiddal. Az Ő anyai szerepe csodálatosan leleményes, és mindenkit át akar ölelni, aki hozzá fordul. Őt nem korlátozza az, hogy ki milyen felekezet tagja. Számára csak az a fontos, hogy mindenki Rám találjon. Ebben akar mindenkit segíteni édesanyai szívének szeretetével!

    Őrangyalodat hívd Oltalmazónak, mert arra kapott küldetést, hogy őre legyen szíved békéjének. Eddigi életedben már sokat köszönhetsz neki. Ha hozzá fordulsz, gyakran meg fogod tapasztalni szeretetének erejét, melegét. 22 /2192

           

 

Kérdező: 3. Védőszentem szent Filoména.

HANG: 3. Okos dolog, ha egy égi lényt kitüntettek különleges szeretettel. Az általad kiválasztott szent pontosan abban tud melléd állni és segít-ségedre lenni, amire a róla szóló könyvből következtetni tudsz. … 24 /2379

           

 

Kérdező: 3. Az angyalokról kérdezem a HANG-ot.

HANG: 3. …  Elvben nem kizárt, hogy valakinek a védőszentje egyben az őrangyala is legyen. De nem ez a jellemző!   … 32 /3369

           

 

Kérdező: 1. A duál kérdéssel kapcsolatban kérdezem a HANG-ot.

HANG: 1. Olyan értelemben, ahogy az közöttetek elterjedt, nincs duál-pár! Nincs olyan, hogy mindenkinek ki van találva valaki a földön, s mindenkinek az a feladata, hogy ezt a neki kitalált, megteremtett lényt megtalálja. Ilyen nincs! Olyan van, hogy mindenkinek van őrangyala, van védőszentje, gyakran nem is egy! Olyan is van, hogy két ember, akinek Én, Jézus vagyok a LEG, segítik egymást Hozzám! Igen, mert Isten minden szellemi lényt Önmagára teremtett, s azok, akik valóban szeretnek Engem, mindent megtesznek azért, hogy küldetésüket (Engem, Jézust befogadni annyit is jelent, hogy küldetést vállalni!) a lehető legjobban teljesítsék. Ennek teljesítésére a legkézenfekvőbb lehetőség az a másik ember, akivel összekapcsoltátok földi életeteket.

    Meg kell mondjam, hogy az a sok elválás, amely ma jellemzi országotokat, nem duál-probléma, hanem hit-probléma. Nem azért házasodnak az emberek, hogy Hozzám kerüljenek közelebb, és nem azért vállnak el, mert különben nem kerülhetnek közelebb Hozzám!

    Az a felfogás, hogy valakinek van duálja a földön, akit végre megtalált, nagyon sok csalódásnak lett már forrása. Az a felfogás, hogy Istenért kell mindenkinek élni, és azzal kell összekötni életeteket, aki szintén ezt teszi, nagyon sok égi örömöt, békét tud megteremteni az ilyen embereknek a szívében. 34 /3527